PREDSTAVITEV KOŠARKARSKEGA KAMPA ZA LETO 2023

LAŠKO, 9. - 15. JULIJ 2023

Od leta 2021 dalje Goran Dragić z ekipo izkušenih in kakovostnih trenerjev ter vzgojiteljev sedem noro prijetnih, zabavnih, a tudi košarkarsko in športno pestrih dni preživi v čudovitem okolju Občine Laško, hotelskega in bazenskega kompleksa Thermana Laško ter prenovljene dvorane Tri lilije.
 

Pri košarkarskem kampu Goran Dragić, ki bo v Laškem v letu 2023 potekal med nedeljo, 9., in soboto, 15. julija, ne gre le za košarko. Tudi ne zgolj in samo za zabavo. Gre za čudovito združitev športa, košarke, medsebojnega spoštovanja, spoznavanja in mnogih trenutkov sreče.

V celoto pa se vse skupaj poveže predvsem z izjemno »Gogijevo« osebnostjo. Goran namreč z otroki preživi vseh sedem dni, jih spozna, z njimi pa deli sleherni del košarkarskega kampa. Za nameček pa jim v goste pripelje mnoge športne prijatelje ter poskrbi še za marsikakšno presenečenje.

KOMU JE KAMP NAMENJEN?

Košarkarskega kampa Goran Dragić se lahko udeležijo fantje in dekleta, stari od 9 do 15 let (rojeni med letoma 2008 in 2014).

Kamp ni samo košarkarski, niti ni običajna »kolonija«. Je treniranje košarke z obilico drugačnih športnih dejavnosti, domiselnih doživetij, zabave in sklepanja novih prijateljstev. Naš cilj je, da udeležencem s predanostjo, inovativnostjo in znanjem ekipe izkušenih organizatorjev, trenerjev in vzgojiteljev omogočimo fantastičen teden dni, preživetih z idolom, družinskim človekom, enkratno osebo, kakršna Goran Dragić nedvomno je.

Želimo si, da bi otrok s kampa prišel nasmejan, okrepljen z obilico novih znanj in prijateljev, hkrati pa tudi malce utrujen.

 
 

KAJ VSE VKLJUČUJE PAKET ZA VSAKEGA UDELEŽENCA?

 • 6x polni penzion v hotelu Thermana Park Laško Superior****.
 • Bivanje v prostornih 2- ali 3-posteljnih sobah.
 • Oprema Adidas (žoga, torba, dres, hlačke, majica).
 • Stalna 24/7 prisotnost 35-članske strokovno usposobljene ekipe trenerjev, vzgojiteljev, organizatorjev in Gorana Dragića.
  – 17 trenerjev,
  – 10 vzgojiteljev,
  – fizioterapevtka,
  – 7 organizatorjev,
  – EN IN EDINI: Goran Dragić.
 • Košarkarski treningi in tekme v prenovljeni dvorani Tri lilije.
 • Možnost uporabe bazenskega kompleksa Thermane Laško.
 • Uradno fotografiranje udeležencev in Gorana Dragića (posamične in skupinske fotografije).
 • Mnoge dodatne aktivnosti (vsaj 10), organizacija tematskih dni in obiski znanih osebnosti.

POMEMBNE INFORMACIJE

KAJ JE UDELEŽENCEM NA VOLJO?

 • Košarkarska dvorana Tri lilije je v času kampa razdeljena na tri košarkarska igrišča, ki so prave velikosti (28×15 m).
 • Eno od treh igrišč ima košarkarski konstrukciji prilagojeni na nižjo višino za najmlajše udeležence kampa (višina obroča 260 namesto 305 cm).
 • Za otroke skrbi 17 trenerjev in 10 vzgojiteljev ter dodatna organizacijska ekipa (vodenje kampa, logistika, foto, video, social media).
 • Prvi dan so trenerji udeležence razdelili v osem skupin, v katerih je po 17 ali 18 otrok, približno enake starosti in košarkarskega znanja. 
 • Otroci v času kampa opravijo dvanajst košarkarskih aktivnosti (8 treningov, dva popoldneva tekem, trening in turnir v košarki 3×3), ob tem pa še vsaj 10 različnih drugih vodenih drugih dejavnosti
 • V Laškem so stalnica obiski nekdanjih in sedanjih košarkarjev, trenerjev in predstavnikov drugih športov.
 • V hotelu imamo na voljo veliko prireditveno dvorano za nekošarkarske aktivnosti.
 • Imeli imamo lastno krilo hotela, lastno jedilnico, otroci bodo nastanjeni po največ trije v sobah vrhunskega hotela Thermana Park Superior****.
 • Otroci so ves čas pod kontrolo trenerjev in/ali vzgojiteljev, pri vseh aktivnostih pa imajo še dodatne zunanje, usposobljene spremljevalce.
 • Udeležence bo čakalo lepo število presenečenj.

SPORED KAMPA V LETU 2023

 • NEDELJA, 9. julij 2023
  Zbor udeležencev, uvodni večerni trening, uradno fotografiranje udeležencev in Gorana Dragića, spoznavni večer.
 • PONEDELJEK, 10. julij 2023
  Po dva treninga in dve nekošarkarski aktivnosti.
 • TOREK, 11. julij 2023
  Dopoldne trening in aktivnosti, popoldne in zvečer tekme.
 • SREDA, 12. julij 2023
  Po dva treninga in dve nekošarkarski aktivnosti, “pool party”. 
 • ČETRTEK, 13. julij 2023
  Dopoldne trening in aktivnosti, popoldne tekme, zvečer aktivnosti.
 • PETEK, 14. julij 2023
  Dopoldne trening in aktivnosti, popoldne
  turnir v košarki 3×3, zvečer zaključna zabava.
 • SOBOTA, 15, julij 2023
  Zaključna tekma All-Star, zabavni program
  .

TRENERSKA IN ORGANIZACIJSKA EKIPA

IZKUŠNJE IN VISOKI STANDARDI

Poleg Gorana Dragića bo teden dni z vašimi otroki v čudovitem okolju Laškega ter izjemne namestitvene in športne infrastrukture preživela tudi ekipa organizatorjev, trenerjev in vzgojiteljev.

VODSTVO KAMPA

V letu 2023 bosta kamp vodila Žiga Koščak, direktor Fundacije Goran Dragić, ter njen član in direktor podjetja Spontanzo, Matej Avanzo, v ožji organizacijski ekipi pa sodelujejo še Dejan Mihevc (strokovni vodja kampa), Rado Trifković (vodja vzgojiteljev) in Andreja Potočnik Krajnik (video vsebine, branding, grafična podoba).

Vsi našteti košarkarski navdušenci imajo obilico izkušenj z organizacijo dogodkov, še posebej takšnih, od katerih udeleženci pričakujejo nekaj več.

Prav vsi, ki bomo skrbeli za varno in zabave polno bivanje vaših otrok, se trudimo, da je sedem dni v Laškem vsem udeležencem ostane v najlepšem spominu.

VODSTVO KAMPA

VODJI KAMPA
Žiga Koščak (Fundacija GD, direktor)
Matej Avanzo (Fundacija GD, Spontanzo, direktor)

FIZIOTERAPIJA

Pia Pavlič, fizioterapevtka

TRENERSKA EKIPA

DEJAN MIHEVC, strokovni vodja kampa
Primož Kobale, Aleš Živanovič,
Brane Bavdaž, Dejan Čigoja,
Jurij Ucman, Saša Ljubenović,
Tadej Ferme, Luka Marolt,
Maja Percan, Dora Klobučar
Jan Močnik, Siniša Banović,
Jani Fortuna, Luka Mittag,
Tadej Horvat, Matic Vidic

VZGOJITELJI

RADO TRIFKOVIĆ, vodja vzgojiteljev
Duško Vujanović, Nenad Stojić,
Lan Jerman Petek, Mojca Deželak,
Bernarda Nagode, Gregor Brezovar,
Nataša Brand, Zala Rus, Tara Milić.

FOTO & VIDEO

Andreja Potočnik Krajnik, Spontanzo,
video, postprodukcija & montaža

Primož Križnar (Videa produkcija), snemalec

Nik Moder, fotograf

SPLETNA STRAN IN SOCIALNI MEDIJI

Žiga Gorup (Tvoj-splet.si), programiranje spletne strani
GD team, Spontanzo, urejanje spletne strani
Florijan Ropert, Spontanzo, social media na kampu Nik Jerovšek, Spontanzo, social media na kampu

TRENERSKA EKIPA

ZALJUBLJENI V KOŠARKO

V kampu je z otroki ves čas minimalno 17 trenerjev. Strokovni vodja kampa je, kot že v zadnjih letih, Dejan Mihevc, eden najboljših košarkarskih strategov mladega slovenskega vala. Obdan je z vrsto kakovostnega dela z mladimi vajenih trenerjev in trenerk ter tudi še aktivnih igralcev in igralk. 

Hkrati se organizatorji kampa skupaj z Goranom Dragićem trudimo da v Laško za dan ali dva pripeljemo tudi najboljše slovenske in svetovne košarkarske strokovnjake ter aktivne in nekdanje igralce. Prav vsi, ki bodo kamp obiskali, bodo udeležencem na voljo tako na košarkarskem parketu kot tudi v prostem času.

Drugo leto zapored bomo sodelovali z oddelkom košarke 3×3 na Košarkarski zvezi Slovenije oziroma vodjem le-tega, trenerjem Maticem Vidicem. Ta bo za udležence kampa predstavil osnove nove olimpijske discipline ter z ekipo Košarkarskega kampa Goran Dragić organiziral tudi interni turnir.

Velja omeniti še, da je za morebitne poškodbe in skrb za zdravje ves čas kampa v Laškem prisotna fizioterapevtka.

V kampu sodelujejo otroci različnih starosti in košarkarskih znanj, kamp pa nikdar ni bil in ne bo osredotočen samo ali zgolj na košarko. Košarka je glavni povezovalni element našega druženja, nikakor pa udeležencev ne sprejemamo glede na košarkarsko predznanje.

 
 

EKIPA VZGOJITELJEV

SPOŠTOVANJE, ZABAVA IN DISCIPLINA

Četudi je v košarkarskem kampu Goran Dragić košarka na prvem mestu, je za nas vsaj toliko pomembno tudi varno, kakovostno, strokovno in prijetno bivanje otrok. Za to področje bo skrbela ekipa desetih vzgojiteljev na čelu z vodjo le-teh, Radom Trifkovićem. Ta moči združi s kolegi, vsemi strokovno usposobljenimi ter z mnogimi izkušnjami s taborov, kolonij, kampov in tudi dogodkov Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki je eden od partnerjev »Gogijevega« košarkarskega kampa.

Vzgojitelji so z otroki ves čas bivanja v košarkarskem kampu, skupaj s trenerji pa so nastanjeni v skupnem delu hotela.

PRIHOD OTROK V LAŠKO IN UVODNI SESTANEK (leto 2023)

PRVI DAN KOŠARKARSKEGA KAMPA

ZBOR OTROK V LAŠKEM

 • Nedelja, 9. julij 2023.
  – Od
  10.00 do 11.00.
 • Uvodni sestanek staršev, skrbnikov, udeležencev z organizatorji:
  – ob 11.15.
 • Parkirna mesta bodo jasno označena.
 • Udeležence bomo sprejeli na posebej za nas urejeni recepciji.

LAŠKO

Čudovito mestece ob Savinji

Malo mestece, krasen košček narave z izjemno hotelsko in športno infrastrukturo, leži ducat kilometrov od Celja in je 90 km oddaljeno od Ljubljane.

Laško se je »udomačilo« ob reki Savinji, ki teče skozenj na 260 metrih nadmorske višine, skupaj pa se »spogledujeta« z razgibanim predalpskim Posavskim hribovjem in Celjsko kotlino. V Občini Laško živi 14 tisoč izjemno gostoljubnih domačinov, ki se sila radi pohvalijo z vsem znano pivovarno, odlično hrano, čudovito naravo, košarko in hotelsko ponudbo. Ta se je razvila predvsem zavoljo vrelcev termo-mineralnih voda.

Od leta 2013 se ponaša z nazivom Evropska destinacija odličnosti, ki ga je osvojilo z razvojem vsakomur dostopnega turizma. Le-ta nosi zlati znak Slovenia Green Destination. Od leta 2021 pa je z velikim ponosom postalo tudi drugi dom Gorana Dragića in njegovega košarkarskega kampa.

 GPS koordinate mesta Laško:

 • 46,154095
 • 15,235272

UVODNI SESTANEK

Za otroke in starše bomo na prvi dan kampa, v nedeljo, 9. julija, pripravili in jasno označili posebna parkirna mesta ob hotelu ter tudi posebno recepcijo, namenjeno zboru otrok pred kampom.

Na uvodnem sestanku, ki ga bo ob 11.15 gostila velika dvorana hotela Thermana Park Laško Superior****, se bo celotna organizacijska ekipa na čelu z vodstvom, trenerji in vzgojitelji predstavila nadobudnim udeležencem ter njihovim staršem oziroma skrbnikom.

Vsi prisotni vam bodo seveda na voljo tudi za vsa morebitna vprašanja

ALL-STAR IN ODHOD DOMOV

Zadnji dan kampa, torej v soboto, 15. julija, ob 10.00, bomo v dvorani Tri lilije za vse udeležence in njihove starše ali skrbnike pripravili zaključni dan z All-Star tekmo v dvorani Tri lilije.

Otroci bodo lahko pokazali, česa so se v tednu dni, preživetih z Goranom Dragićem, naučili. Dali vedeti, kako zelo imajo radi košarko, hkrati pa sodelovali v košarkarskih tekmah, zabavnih tekmovanjih ter posebnih nagradnih igrah in izzivih. Nekaj le-teh pripravimo tudi za najbolj pogumne mamice, očke, dedke, babice, tete, strice ali druge družinske člane.

THERMANA LAŠKO

Thermana Park Laško**** Superior

Udeleženci košarkarskega kampa Goran Dragić bodo bivali v sodobnem kompleksu sodobnega hotela Thermana Park Laško**** Superior.

Otroci bodo nastanjeni v vrhunsko opremljenih in izjemno prostornih sobah, hkrati pa bodo skupaj z vodstvom kampa, trenerji in vzgojitelji ločeni od ostalih gostov hotela. Imeli bodo svoje “krilo” hotela, lastno jedilnico, teraso, sobe za interesne dejavnosti, veliko dvorano za dogodke, posebna dvigala in ločeno stopnišče.

Thermana Laško je skupaj z Občino Laško postala partner košarkarskega kampa Goran Dragić, zato prav nič ne dvomimo o tem, da bodo otroci v tednu, preživetem v mestecu ob Savinji z »Gogijem« in njegovo ekipo, uživali tudi v prostem času.

 • GPS koordinate hotela Thermana Park Laško
  – 46,161655
  – 15,232087

DVORANA TRI LILIJE

Košarkarska svetinja Laškega

Dvorana Tri lilije je eden od simbolov mesta Laško, še posebej znana pa je med košarkarskimi navdušenci. Gre namreč za prvi športni objekt v Sloveniji s stropnim semaforjem in športno površino, zgrajeno v nadstropju.

Za košarkarski kamp Goran Dragić bo dvorana prirejena na način, da bo hkrati omogočala vadbo trem skupinam otrok, s kar 4500 kvadratnimi metri površin pa bo omogočala zagotovila dovolj prostora in svobode za vse udeležence kampa. Ti bodo namreč imeli na voljo tri košarkarska igrišča, pravih mer (28×15 m), z vsemi zarisanimi črtami. Otroci se bodo zares lahko počutili, kot pravi, “ta veliki” košarkarji.

Eno od treh igrišč bo imelo višino košarkarske konstrukcije prilagojeno tako, da bosta obroča od tal namesto običajnih 305 cm od tal oddaljena le 260 cm.

VELIKA NOVOST IN PRIDOBITEV V LETU 2022:
Občina Laško je v sodelovanju s Fundacijo Goran Dragić v dvorani zagotovila klimatsko hlajenje.
Športni objekt sicer sprejme do 2500 gledalcev, v času kampa pa jo bomo dodatno opremili na način, da se bodo prav vsi, ki bodo vanjo vstopili, počutili kot v Gogijevi košarkarski pravljici. Vanjo bomo namreč namestili prek 70 metrov LED-zaslonov, dodatni “lesk” prizorišču pa zagotovili z znamčenjem podobe Fundacije Gorana Dragića in naših ponosnih sponzorjev ter partnerjev.

PROGRAM KAMPA

TEDEN, POLN NEPOZABNIH DOŽIVETIJ

Košarkarski kamp Goran Dragić vsem udeležencem poleg izjemne namestitve, košarkarskih treningov in zabave omogoči zelo strnjen in temeljito pripravljen program

OTROCI SO V SEDMIH DNEH DELEŽNI:
osem košarkarskih treningov,
dveh popoldansko-večernih terminov za medsebojne tekme,
– dveh aktivnosti, povezanih s košarko 3×3.
vsaj desetih fantastičnih, posebej zanje pripravljenih zabavnih ali izobraževalnih vsebin z različnimi gosti in rekviziti,
zaključne zabave,
obiskov številnih športnih, košarkarskih ter drugih gostov.

VIDEO & FOTO

KAMP GORAN DRAGIĆ

Prav vsak dan kampa za starše, skrbnike, sorodnike, prijatelje in morebitne simpatije pripravljamo obširen nabor fotogalerij in video povzetkov, prek katerih lahko vsi zainteresirani »na daljavo« spremljajo, kaj se dogaja z »Gogijevo« košarkarsko druščino.

Hkrati lahko dogajanje redno spremljate prek socialnih medijev Fundacije Goran Dragić (FB, IG, TW).

Po koncu kampa pripravimo tudi dodatno fotogalerijo o celotnem dogajanju in daljši video povzetek, v katerem zberemo vrhunce z julijskega laškega super košarkarskega tedna.

Scroll to Top