PREDSTAVITEV KOŠARKARSKEGA KAMPA ZA LETO 2022

LAŠKO, 10. - 16. JULIJ 2022

Košarkarski kamp Goran Dragić je med letoma 2014 in 2019 potekal na Rogli, leta 2020 pa je bila zavoljo izzivov, povezanih s pandemijo virusa Covid-19, organizirana spletna različica kampa.

V letu 2021 smo se organizatorji odločili, da koncept kampa nadgradimo, spremenimo ter da udeležencem tako pri namestitvi kot pri košarkarskih treningih omogočimo še boljše pogoje.

Od leta 2021 dalje tako Goran Dragić z ekipo izkušenih in kakovostnih trenerjev ter vzgojiteljev sedem noro prijetnih, zabavnih, a tudi košarkarsko in športno pestrih dni preživi v čudovitem okolju Občine Laško, hotelskega in bazenskega kompleksa Thermana Laško ter letos temeljito prenovljene dvorane Tri lilije.

Pri košarkarskem kampu Goran Dragić, ki bo v Laškem potekal med nedeljo, 10., in soboto, 16. julija, ne gre le za košarko. Tudi ne zgolj in samo za zabavo. Gre za čudovit spoj športa, košarke, medsebojnega spoštovanja, spoznavanja in mnogih trenutkov sreče. V celoto pa se vse skupaj poveže predvsem z izjemno »Gogijevo« osebnostjo. Goran namreč z otroki preživi vseh sedem dni, jih spozna, z njimi pa deli sleherni del košarkarskega kampa. Za nameček pa jim v goste pripelje mnoge športne prijatelje ter poskrbi še za marsikakšno presenečenje.

KOMU JE KAMP NAMENJEN?

Košarkarskega kampa Goran Dragić se lahko udeležijo fantje in dekleta, stari od 9 do 15 let.

Kamp ni samo košarkarski, niti ni običajna »kolonija«. Je treniranje košarke z obilico drugačnih športnih dejavnosti, domiselnih doživetij, zabave in sklepanja novih prijateljstev. Naš cilj je, da udeležencem s predanostjo, inovativnostjo in znanjem ekipe izkušenih organizatorjev, trenerjev in vzgojiteljev omogočimo fantastičen teden dni, preživetih z idolom, družinskim človekom, enkratno osebo, kakršna Goran Dragić nedvomno je.

Želimo si, da bi otrok s kampa prišel nasmejan, okrepljen z obilico novih znanj in prijateljev, hkrati pa tudi malce utrujen.

 

KAJ VSE VKLJUČUJE PAKET ZA VSAKEGA UDELEŽENCA?

 • 6x polni penzion v hotelu Thermana Park Laško Superior****.
 • Bivanje v prostornih 2- ali 3-posteljnih sobah.
 • Oprema Adidas (žoga, torba, dres, hlačke, majica).
 • Stalna 24/7 prisotnost 33-članske strokovno usposobljene ekipe trenerjev, vzgojiteljev, organizatorjev in Gorana Dragića.
  – 17 trenerjev
  – 9 vzgojiteljev
  – fizioterapevtka
  – 6 organizatorjev
 • Košarkarski treningi in tekme v prenovljeni dvorani Tri lilije.
 • Možnost uporabe bazenskega kompleksa Thermane Laško.
 • Dodatne aktivnosti, organizacija tematskih dni in obiski znanih osebnosti.

POMEMBNE INFORMACIJE

KAJ JE UDELEŽENCEM NA VOLJO?

 • Še pred poletjem na novo klimatizirana dvorana Tri lilije je v času kampa razdeljena na tri košarkarska igrišča, ki bodo prave velikosti (28×15 m). 
 •  Za otroke skrbi 17 trenerjev in 9 vzgojiteljev.
 •  Prvi dan so trenerji udeležence razdelili v osem skupin, v katerih je po 15 ali 16 otrok, približno enake starosti in košarkarskega znanja. 
 • Otroci v času kampa opravijo dvanajst košarkarskih aktivnosti (8 treningov, 2 večera tekem, trening in turnir v košarki 3×3), ob tem pa še skoraj toliko vodenih drugih dejavnosti
 • Udeležence bo čakalo lepo število presenečenj.
 • V Laškem so stalnica obiski nekdanjih in sedanjih košarkarjev, trenerjev in predstavnikov drugih športov.
 • Imeli imamo lastno krilo hotela, lastno jedilnico, otroci bodo nastanjeni po največ trije v sobah vrhunskega hotela Thermana Park Superior****.

SPORED KAMPA V LETU 2022

 • NEDELJA, 10. julij 2022
  Zbor udeležencev, uvodni večerni trening, otvoritev novega Gogijevega igrišča #podamdaigram v Laškem (Marija Gradec).
 • PONEDELJEK, 11. julij 2022
  Po dva treninga in dve nekošarkarski aktivnosti. 
 • TOREK, 12. julij 2022
  Dopoldne trening in aktivnosti, popoldne in zvečer tekme. 
 • SREDA, 13. julij 2022
  Po dva treninga in dve nekošarkarski aktivnosti.
 • ČETRTEK, 14. julij 2022
  Dopoldne trening in aktivnosti, popoldne turnir v košarki 3×3, zvečer presenečenje.
 • PETEK, 15. julij 2022
  Dopoldne trening in aktivnosti, popoldne tekme, zvečer zaključna zabava.
 • SOBOTA, 16, julij 2022
  Zaključna tekma All-Star, zabavni program
  .

TRENERSKA IN ORGANIZACIJSKA EKIPA

IZKUŠNJE IN VISOKI STANDARDI

Poleg Gorana Dragića bo teden dni z vašimi otroki v čudovitem okolju Laškega ter izjemne namestitvene in športne infrastrukture preživela tudi ekipa organizatorjev, trenerjev in vzgojiteljev.

VODSTVO KAMPA

V letu 2021 se je organizatorska ekipa nekoliko spremenila, saj se je Nenadu Kalamandi in Žigu Koščaku pridružil še Matej Avanzo, direktor podjetja Spontanzo. Trojica košarkarskih navdušencev ima obilico izkušenj z organizacijo dogodkov, še posebej takšnih, od katerih udeleženci pričakujejo nekaj več.

Prav vsi, ki bomo skrbeli za varno in zabave polno bivanje vaših otrok, se trudimo, da je sedem dni v Laškem vsem udeležencem ostane v najlepšem spominu.

VODSTVO KAMPA

Nenad Kalamanda (Fundacija GD, direktor)
Žiga Koščak (Fundacija GD, vodja PR-ja in marketinga)
Matej Avanzo (Spontanzo, direktor)

POMOČ PRI ORGANIZACIJI & FIZIOTERAPIJA

2A Sports LAB
Patricija Akalović, fizioterapevtka

TRENERSKA EKIPA

DEJAN MIHEVC, vodja trenerskega štaba
Primož Kobale, Aleš Živanovič,
Saša Ljubenović, Dejan Čigoja,
Jurij Ucman, Jani Fortuna,
Tadej Ferme, Luka Marolt,
Ana Jakovina, Maja Percel
Jan Močnik, Siniša Banović,
Rok Klemenčič, Luka Mittag,
Tadej Horvat, Matic Vidic

VZGOJITELJI

RADO TRIFKOVIĆ, vodja vzgojiteljev
Nenad Stojić, Pia Blažič, Lan Jerman Petek, Mojca Deželak, Jan Lesar, Bernarda Nagode, Gregor Brezovar, Kaja Krajnc

FOTO & VIDEO

Andreja Potočnik Krajnik, Spontanzo, video, postprodukcija & montaža

SPLETNA STRAN IN SOCIALNI MEDIJI

Žiga Gorup (Tvoj-splet.si), programiranje spletne strani
GD team, Spontanzo, urejanje spletne strani
Florijan Ropert, Spontanzo, social media na kampu

TRENERSKA EKIPA

ZALJUBLJENI V KOŠARKO

V kampu je z otroki ves čas minimalno 16 trenerjev. Strokovni vodja kampa je, kot že v zadnjih letih, Dejan Mihevc, eden najboljših košarkarskih strategov mladega slovenskega vala. Obdan je z vrsto kakovostnega dela z mladimi vajenih trenerjev in trenerk ter tudi še aktivnih igralcev in igralk. 

Hkrati se organizatorji kampa skupaj z Goranom Dragićem trudimo da v Laško za dan ali dva pripeljemo tudi najboljše slovenske in svetovne košarkarske strokovnjake ter aktivne in nekdanje igralce. Prav vsi, ki bodo kamp obiskali, bodo udeležencem na voljo tako na košarkarskem parketu kot tudi v prostem času.

Novost v letošnjem letu je tudi sodelovanje z oddelkom košarke 3×3 na Košarkarski zvezi Slovenije oziroma vodjem le-tega, trenerjem Maticem Vidicem. Ta bo za udležence kampa predstavil osnove nove olimpijske discipline ter z ekipo Košarkarskega kampa Goran Dragić v četrtek popoldne organiziral tudi interni turnir.

Velja omeniti še, da je za morebitne poškodbe in skrb za zdravje ves čas kampa v Laškem prisoten fizioterapevt iz projekta 2A Sports LAB, ustvarjenega za doseganje popolnega potenciala rekreativnih posameznikov, profesionalnih športnikov, posameznikov in skupin po različnih poškodbah ali bolečiEKIPA VZGOJITELJEV

SPOŠTOVANJE, ZABAVA IN DISCIPLINA

Četudi je v košarkarskem kampu Goran Dragić košarka na prvem mestu, je za nas vsaj toliko pomembno tudi varno, kakovostno, strokovno in prijetno bivanje otrok. Za to področje bo skrbela ekipa devetih vzgojiteljev na čelu z vodjo le-teh, Radom Trifkovićem. Ta moči združi s kolegi, vsemi strokovno usposobljenimi ter z mnogimi izkušnjami s taborov, kolonij, kampov in tudi dogodkov Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki je eden od partnerjev »Gogijevega« košarkarskega kampa.

Vzgojitelji so z otroki ves čas bivanja v košarkarskem kampu, skupaj s trenerji pa so nastanjeni v skupnem delu hotela.

PRIHOD OTROK V LAŠKO IN UVODNI SESTANEK (leto 2022)

PRVI DAN KOŠARKARSKEGA KAMPA

ZBOR OTROK V LAŠKEM

 • Hotel Thermana Park Laško Superior****
  – velika dvorana Hotela Thermana Park Laško.
 • Nedelja, 10. julij.
 • Od 9.30 do 10.45.
 • Uvodni sestanek staršev, skrbnikov, udeležencev z organizatorji: ob 11.00.
 • Parkirna mesta bodo jasno označena.
 • Udeležence bomo sprejeli na posebej za nas urejeni recepciji

LAŠKO

Čudovito mestece ob Savinji

Malo mestece, krasen košček narave z izjemno hotelsko in športno infrastrukturo, leži ducat kilometrov od Celja in je 90 km oddaljeno od Ljubljane.

Laško se je »udomačilo« ob reki Savinji, ki teče skozenj na 260 metrih nadmorske višine, skupaj pa se »spogledujeta« z razgibanim predalpskim Posavskim hribovjem in Celjsko kotlino. V Občini Laško živi 14 tisoč izjemno gostoljubnih domačinov, ki se sila radi pohvalijo z vsem znano pivovarno, odlično hrano, čudovito naravo, košarko in hotelsko ponudbo. Ta se je razvila predvsem zavoljo vrelcev termo-mineralnih voda.

Od leta 2013 se ponaša z nazivom Evropska destinacija odličnosti, ki ga je osvojilo z razvojem vsakomur dostopnega turizma. Le-ta nosi zlati znak Slovenia Green Destination. Od leta 2021 pa je z velikim ponosom postalo tudi drugi dom Gorana Dragića in njegovega košarkarskega kampa.

 GPS koordinate mesta Laško :

 • 46,154095
 • – 15,235272

UVODNI SESTANEK

Za otroke in starše bomo na prvi dan kampa, v nedeljo, 10. julija, pripravili in jasno označili posebna parkirna mesta ob hotelu ter tudi posebno recepcijo, namenjeno zboru otrok pred kampom.

Na uvodnem sestanku, ki ga bo ob 11.00 gostila velika dvorana hotela Thermana Park Laško Superior****, se bo celotna organizacijska ekipa na čelu z vodstvom, trenerji in vzgojitelji predstavila nadobudnim udeležencem ter njihovim staršem oziroma skrbnikom.

Vsi prisotni vam bodo seveda na voljo tudi za vsa morebitna vprašanja.

ALL-STAR IN ODHOD DOMOV

Zadnji dan kampa, torej v nedeljo, 16. julija, ob 10.00, bomo v dvorani Tri lilije za vse udeležence in njihove starše ali skrbnike pripravili zaključni dan z All-Star tekmo v dvorani Tri lilije.

Otroci bodo lahko pokazali, česa so se v tednu dni, preživetih z Goranom Dragićem, naučili. Dali vedeti, kako zelo imajo radi košarko, hkrati pa sodelovali v košarkarskih tekmah, zabavnih tekmovanjih ter posebnih nagradnih igrah in izzivih. Nekaj le-teh pripravimo tudi za najbolj pogumne mamice, očke, dedke, babice, tete, strice ali druge družinske člane. 

THERMANA LAŠKO

Thermana Park Laško**** Superior

Udeleženci košarkarskega kampa Goran Dragić bodo bivali v sodobnem kompleksu sodobnega hotela Thermana Park Laško**** Superior.

Otroci bodo nastanjeni v vrhunsko opremljenih in izjemno prostornih sobah, hkrati pa bodo skupaj z vodstvom kampa, trenerji in vzgojitelji ločeni od ostalih gostov hotela. Imeli bodo svoje “krilo” hotela, lastno jedilnico, teraso, sobe za interesne dejavnosti, veliko dvorano za dogodke, posebna dvigala in ločeno stopnišče.

Thermana Laško je skupaj z Občino Laško postala partner košarkarskega kampa Goran Dragić, zato prav nič ne dvomimo o tem, da bodo otroci v tednu, preživetem v mestecu ob Savinji z »Gogijem« in njegovo ekipo, uživali tudi v prostem času.

 • GPS koordinate hotela Thermana Park Laško
  – 46,161655
  – 15,232087

DVORANA TRI LILIJE

Košarkarska svetinja Laškega

Dvorana Tri lilije je eden od simbolov mesta Laško, še posebej znana pa je med košarkarskimi navdušenci. Gre namreč za prvi športni objekt v Sloveniji s stropnim semaforjem in športno površino, zgrajeno v nadstropju.

Za košarkarski kamp Goran Dragić bo dvorana prirejena na način, da bo hkrati omogočala vadbo trem skupinam otrok, s kar 4500 kvadratnimi metri površin pa bo omogočala zagotovila dovolj prostora in svobode za vse udeležence kampa. Ti bodo namreč imeli na voljo tri košarkarska igrišča, pravih mer (28×15 m), z vsemi zarisanimi črtami. Otroci se bodo zares lahko počutili, kot pravi, “ta veliki” košarkarji.

VELIKA NOVOST IN PRIDOBITEV V LETU 2022:
Občina Laško je v sodelovanju s Fundacijo Goran Dragić v dvorani zagotovila klimatsko hlajenje.
Športni objekt sicer sprejme do 2500 gledalcev, v času kampa pa jo bomo dodatno opremili na način, da se bodo prav vsi, ki bodo vanjo vstopili, počutili kot v Gogijevi košarkarski pravljici. Vanjo bomo namreč namestili prek 70 metrov LED-zaslonov, dodatni “lesk” prizorišču pa zagotovili z znamčenjem podobe Fundacije Gorana Dragića in naših ponosnih sponzorjev ter partnerjev.

PROGRAM KAMPA

TEDEN, POLN NEPOZABNIH DOŽIVETIJ

Košarkarski kamp Goran Dragić vsem udeležencem poleg izjemne namestitve, košarkarskih treningov in zabave omogoči zelo strnjen in temeljito pripravljen program

OTROCI SO V SEDMIH DNEH DELEŽNI:
osem košarkarskih treningov,
dveh popoldansko-večernih terminov za medsebojne tekme,
– dveh aktivnosti, povezanih s košarko 3×3.
sedmih fantastičnih, posebej zanje pripravljenih zabavnih ali izobraževalnih vsebin z različnimi gosti in rekviziti,
zaključne zabave,
obiskov številnih športnih, košarkarskih ter drugih gostov.

VIDEO & FOTO

KAMP GORAN DRAGIĆ

Prav vsak dan kampa za starše, skrbnike, sorodnike, prijatelje in morebitne simpatije pripravljamo obširen nabor fotogalerij in video povzetkov, prek katerih lahko vsi zainteresirani »na daljavo« spremljajo, kaj se dogaja z »Gogijevo« košarkarsko druščino.

Po koncu kampa pripravimo tudi dodatno fotogalerijo o celotnem dogajanju in daljši video povzetek, v katerem zberemo vrhunce z julijskega laškega super košarkarskega tedna.

Scroll to Top