FUNDACIJA GORAN DRAGIĆ

Fudacija Goran Dragić – ustanova za pomoč otrokom in mladini
Majaronova ulica 4
1000 Ljubljana
Slovenija
 
Matična številka: 4121368000
Davčna številka: SI 11723513

INFORMACIJE ZA STARŠE ALI SKRBNIKE - KKGD

Žiga Koščak

Vodja kampa Goran Dragić


M: 051 605 354
E: ziga@gorandragicfoundation.org 

Matej Avanzo

Vodja kampa Goran Dragić

M: 041 207 384
E: matej.avanzo@spontanzo.com

Rado Trifković

Vodja vzgojiteljev na kampu GD

INFORMACIJE ZA MEDIJE, SPONZORJE & PARTNERJE

Predstavniki medijev se lahko za poročanje s kampa Gorana Dragića najavite pri Žigi Koščaku, glavnemu za odnose z javnostmi, in sicer na spodaj zapisanih kontaktih.

Predstavnikom potencialnih sponzorjev in partnerjev košarkarskega kampa ali Fundacije Gorana Dragića sva na voljo oba spodaj zapisana kontakta. 

Žiga Koščak

Direktor Fundacije Goran Dragić

M: 051 605 354
E: ziga@gorandragicfoundation.org 

Matej Avanzo

Direktor podjetja Spontanzo d.o.o.

M: 041 207 384
E: matej.avanzo@spontanzo.com 

FUNDACIJA GORAN DRAGIĆ

PREDSTAVITEV

Fundacija Goran Dragić je bila ustanovljena leta 2020, in sicer z namenom formalizacije in pravne ureditve vseh projektov, ki že od leta 2014 uspešno potekajo pod okriljem priljubljenega Gogija.

Primarno fundacija skrbi za organizacijo Košarkarskega kampa Goran Dragić in prenovo oziroma izgradnjo zunanjih košarkarskih igrišč #Podamdaigram, ob tem pa projektno skuša pomagati tudi otrokom in mladini iz socialno ogroženih okolij.

Pri prenovi oziroma urejanju pametnih igrišč so za zdaj v Sloveniji postavljena štiri igrišča (2019: Ljubljana – Tivoli, 2021: Maribor – Tabor, 2022: Novo mesto – Šolski center, Laško – Marija Gradec). V letu 2023 fundacija načrtuje postavitev petega prenovljenega zunanjega košarkarskega terena (Kranj – Stražišče), ob tem pa bomo v prihodnje še naprej skušali delovati na način, da bi obnove potekale čim bolj regijsko uravnoteženo preko celotne države.

Goran z organizacijsko ekipo sicer vsako leto poskrbi, da vsaj 15 otrok, ki se udeležijo njegovega košarkarskega kampa, prihaja iz socialno ogroženih okoli, so popolnoma anonimni, vsi pa s kampom, jasno, nimajo prav nobenih stroškov. Fundacija tozadevno za nekaj posameznikov poskrbi sama, za nekaj pa skupaj z zvestimi sponzorji in partnerji. Da so otroci izbrani neovdvisno in čim bolj strokovno, za njihov izbor poskrbi Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje prek projektov Botrstvo v Sloveniji in Botrstvo v športu.

Hkrati je Fundacija Goran Dragić v letu 2023 Zvezi paraplegikov Slovenije kupila tri profesionalne, po meri narejene vozičke za reprezentanco v košarki na vozičkih.

 

Scroll to Top