PREDSTAVITEV KOŠARKARSKEGA KAMPA

GORAN DRAGIĆ

Košarkarski kamp Goran Dragić je med letoma 2014 in 2019 potekal na Rogli, leta 2020 pa je bila zavoljo izzivov, povezanih s pandemijo virusa Covid-19, organizirana spletna različica kampa.

V letu 2021 smo se organizatorji odločili, da koncept kampa nadgradimo, spremenimo ter da udeležencem tako pri namestitvi kot pri košarkarskih treningih omogočimo še boljše pogoje.

Odslej bo tako Goran Dragić z ekipo izkušenih in kakovostnih trenerjev ter vzgojiteljev sedem noro prijetnih, zabavnih, a tudi košarkarsko in športno pestrih dni preživel v čudovitem okolju Občine Laško, hotelskega in bazenskega kompleksa Thermana Laško ter letos temeljito prenovljene dvorane Tri lilije.

Pri košarkarskem kampu Goran Dragić ne gre le za košarko. Tudi ne zgolj in samo za zabavo. Gre za čudovit spoj športa, košarke, medsebojnega spoštovanja, spoznavanja in mnogih trenutkov sreče. V celoto pa se vse skupaj poveže predvsem z izjemno »Gogijevo« osebnostjo. Goran namreč z otroki preživi vseh sedem dni, jih spozna, z njimi pa deli sleherni del košarkarskega kampa. Za nameček pa jim v goste pripelje mnoge športne prijatelje ter poskrbi še za marsikakšno presenečenje.

KAJ VSE VKLJUČUJE PAKET ZA VSAKEGA UDELEŽNCA?

 • 6x polni penzion v hotelu Thermana Park Laško Superior****.
 • Bivanje v prostornih 3-posteljnih sobah.
 • Oprema Adidas (žoga, torba, dres, hlačke, majica).
 • Stalna 24/7 prisotnost 30-članske strokovno usposobljene ekipe trenerjev, vzgojiteljev, organizatorjev in Gorana Dragića.
 • Košarkarski treningi in tekme v prenovljeni dvorani Tri lilije.
 • Možnost uporabe bazenskega kompleksa Thermane Laško*.
 • Dodatne aktivnosti, organizacija tematskih dni in obiski znanih osebnosti.

  * V odvisnosti od ukrepov, povezanih s pandemijo virusa Covid-19.

KOMU JE NAMENJEN?

Košarkarskega kampa Goran Dragić se lahko udeležijo fantje in dekleta, stari od 9 do 15 let oziroma še natančneje, rojeni med letoma 2006 in 2012.

Kamp ni samo košarkarski, niti ni običajna »kolonija«. Je treniranje košarke z obilico drugačnih športnih dejavnosti, domiselnih doživetij, zabave in sklepanja novih prijateljstev. Naš cilj je, da udeležencem s predanostjo, inovativnostjo in znanjem ekipa izkušenih organizatorjev, trenerjev in vzgojiteljev omogočimo fantastičen teden dni, preživetih z idolom, družinskim človekom, enkratno osebo, kakršna Goran Dragić nedvomno je.

Želimo si, da bi otrok s kampa prišel nasmejan, okrepljen z obilico novih znanj in prijateljev, hkrati pa tudi malce utrujen.

POMEMBNE INFORMACIJE

KAJ VSE BO UDELEŽENCEM NA VOLJO?

 • Dvorana Tri lilije bo v času kampa razdeljena na tri košarkarska igrišča, ki bodo prave velikosti (28×15 m).  
 •  Za otroke bo skrbelo 14 trenerjev in 8 vzgojiteljev.
 •  Prvi dan bodo trenerji udeležence razdelili v sedem skupin, v katerih bo po 15 otrok, približno enake starosti in košarkarskega znanja. 
 • Otroci bodo v času kampa opravili deset košarkarskih aktivnosti (8 treningov in 2 večera tekem), ob tem pa še skoraj toliko vodenih drugih dejavnosti
 • Zadnja dva dneva udeležence čaka prav posebno glasbeno presenečenje
 • V Laškem pričakujemo obiske nekdanjih in sedanjih košarkarjev ter trenerjev. 
 • Imeli bomo lastno krilo hotela, lastno jedilnico, otroci bodo nastanjeni po največ tri v sobah vrhunskega hotela Thermana Park Superior****.

SPORED KAMPA

 • PONEDELJEK, 19. julij 2021
  Zbor udeležencev in uvodni večerni trening. 
 • TOREK, 20. julij 2021
  Po dva treninga in dve nekošarkarski aktivnosti. 
 • SREDA, 21. julij 2021
  Dopoldne trening in aktivnosti, popoldne in zvečer tekme. 
 • ČETRTEK, 22. julij 2021
  Dopoldne trening in aktivnosti, popoldne “pool party”. 
 • PETEK, 23. julij 2021
  Dopoldne trening in aktivnosti, popoldne in zvečer tekme. 
 • SOBOTA, 24. julij 2021
  Dopoldne trening in aktivnosti, popoldne in zvečer tekme, zvečer zabava presenečenja. 
 • NEDELJA, 25. julij 2021
  Zaključna tekma All-Star, zabavni program in
  Generali & SOLA piknik za udeležence in starše.

TRENERSKA IN ORGANIZACIJSKA EKIPA

KOŠARKARSKI KAMP GORAN DRAGIĆ

Poleg Gorana Dragića bo teden dni z vašimi otroki v čudovitem okolju Laškega ter izjemne namestitvene in športne infrastrukture preživela tudi ekipa organizatorjev, trenerjev in vzgojiteljev.

VODSTVO KAMPA

V letu 2021 se je organizatorska ekipa nekoliko spremenila, saj se je Nenadu Kalamandi in Žigu Koščaku pridružil še Matej Avanzo, direktor podjetja Spontanzo. Trojica košarkarskih navdušencev ima obilico izkušenj z organizacijo dogodkov, še posebej takšnih, od katerih udeleženci pričakujejo nekaj več.

Prav vsi, ki bomo skrbeli za varno in zabave polno bivanje vaših otrok, se bomo potrudili, da bo julijskih sedem dni v Laškem vsem udeležencem ostalo v najlepšem spominu.

VODSTVO KAMPA

Nenad Kalamanda (Fundacija GD, direktor)
Žiga Koščak (Fundacija GD, vodja PR-ja in marketinga)
Matej Avanzo (Spontanzo, direktor)

POMOČ PRI ORGANIZACIJI & FIZIOTERAPIJA

Matic Zupanc, KK Zlatorog Laško
Anže Maček, vodja fizioterapije (2A Sports LAB)
Pia Pavlič, fizioterapevtka (2A Sports LAB)

TRENERSKA EKIPA

DEJAN MIHEVC, vodja trenerskega štaba,
Primož Kobale,
Dejan Čigoja, Aleš Živanovič,
Jure Saje, Siniša Banović,
Luka Vončina, Tadej Ferme,
Saša Ljubenović, Robert Stojković,
Stefan Tovilović, Annamaria Prezelj,
Jurij Ucman in Nina Vodeb.

VZGOJITELJI

RADO TRIFKOVIĆ, vodja vzgojiteljev,
Nenad Stojić,
Miriam Štucin,
Klara Kužnik,
Duško Vujanović,
Lan Jerman Petek,
Mojca Deželak,
Jan Lesar.

FOTO & VIDEO

Jurij Kodrun, fotograf & snemalec
Andreja Potočnik Krajnik, postprodukcija & montaža

SPLETNA STRAN IN SOCIALNI MEDIJI

Žiga Gorup (Tvoj-splet.si), spletna stran
Jan Ternjak, socialni mediji

TRENERSKA EKIPA

ZALJUBLJENI V KOŠARKO

V kampu bo z otroki ves čas minimalno 14 trenerjev. Strokovni vodja kampa bo, kot že v zadnjih letih, Dejan Mihevc, eden najboljših košarkarskih strategov mladega slovenskega vala. Obdan bo z vrsto kakovostnega dela z mladimi vajenih trenerjev in trenerk ter tudi še aktivnih igralcev in igralk. 

Hkrati se bomo organizatorji kampa skupaj z Goranom Dragićem potrudili, da v Laško za dan ali dva pripeljemo tudi najboljše slovenske košarkarskega strokovnjake ter aktivne in nekdanje igralce. Prav vsi, ki bodo kamp obiskali, bodo udeležencem na voljo tako na košarkarskem parketu kot tudi v prostem času. 

Velja omeniti še, da bo za morebitne poškodbe in skrb za zdravje ves čas kampa v Laškem prisoten fizioterapevt iz projekta 2A Sports LAB, ustvarjen egaza doseganje popolnega potenciala rekreativnih posameznikov, profesionalnih športnikov, posameznikov in skupin po različnih poškodbah ali bolečinah.

EKIPA VZGOJITELJEV

SPOŠTOVANJE, ZABAVA IN DISCIPLINA

Četudi je v košarkarskem kampu Goran Dragić, jasno, košarka na prvem mestu, je za nas vsaj toliko pomembno tudi varno, kakovostno, strokovno in prijetno bivanje otrok. Za to področje bo skrbela ekipa vzgojiteljev na čelu z vodjo le-teh, Radom Trifkovićem. Ta bo moči združil s kolegi, vsemi strokovno usposobljenimi ter z mnogimi izkušnjami s taborov, kolonij, kampov in tudi dogodkov Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki je eden od partnerjev »Gogijevega« košarkarskega kampa.

PRIHOD OTROK V LAŠKO IN UVODNI SESTANEK

PRVI DAN KOŠARKARSKEGA KAMPA

ZBOR OTROK V LAŠKEM

 • Hotel Thermana Park Laško Superior****.
 • Ponedeljek, 19. julija, 2021.
 • Od 11.00 do 12.00.
 • Uvodni sestanek: ob 12.15 (velika dvorana Hotela Thermana Park Laško).
 • Parkirna mesta bodo jasno označena.
 • Udeležence bomo sprejeli na posebej za nas urejeni recepciji

UVODNI SESTANEK

Za otroke in starše bomo pripravili in jasno označili posebna parkirna mesta ob hotelu ter tudi posebno recepcijo, namenjeno zboru otrok pred kampom.

V odvisnosti od ukrepov, povezanih s pandemijo virusa Covid-19, bomo za otroke in starše oziroma skrbnike pripravili uvodni sestanek. V kolikor ga bo mogoče izvesti v hotelu, bo na sporedu ob 12.15 v veliki dvorani hotela Thermana Park Laško Superior, v nasprotnem primeru pa ga bomo izvedli prek aplikacije ZOOM, o natančnem terminu pa vas obvestili naknadno.

ALL-STAR IN ODHOD DOMOV

Če bo glede na razmere, povezane z novo realnostjo, le mogoče, bomo na zadnji dan kampa, torej v nedeljo, 25. julija, ob 10.00 za vse otroke in starše pripravili zaključni dan z All-Star tekmo v dvorani Tri lilije.

Otroci bodo staršem ali skrbnikom lahko pokazali, česa so se v tedni dni, preživetih z njihovim košarkarskim idolom, naučili. Pokazali, kako zelo imajo radi košarko, hkrati pa sodelovali v posebnih nagradnih igrah in izzivih. Nekaj le-teh pripravljamo tudi za najbolj pogumne mamice, očke, dedke, babice, tete, strice ali druge družinske člane. 

LAŠKO

Čudovito mestece ob Savinji

Malo mestece, krasen košček narave z izjemno hotelsko in športno infrastrukturo, leži ducat kilometrov od Celja in je 90 km oddaljeno od Ljubljane.

Laško se je »udomačilo« ob reki Savinji, ki teče skozenj na 260 metrih nadmorske višine, skupaj pa se »spogledujeta« z razgibanim predalpskim Posavskim hribovjem in Celjsko kotlino. V Občini Laško živi 14 tisoč izjemno gostoljubnih domačinov, ki se sila radi pohvalijo z vsem znano pivovarno, odlično hrano, čudovito naravo, košarko in hotelsko ponudbo. Ta se je razvila predvsem zavoljo vrelcev termo-mineralnih voda.

Od leta 2013 se ponaša z nazivom Evropska destinacija odličnosti, ki ga je osvojilo z razvojem vsakomur dostopnega turizma. Le-ta nosi zlati znak Slovenia Green Destination. Od leta 2021 pa je z velikim ponosom postalo tudi drugi dom Gorana Dragića in njegovega košarkarskega kampa.

 GPS koordinate mesta Laško :

 • 46,154095
 • – 15,235272

THERMANA LAŠKO

Thermana Park Laško**** Superior

Udeleženci košarkarskega kampa Goran Dragić bodo bivali v sodobnem kompleksu hotela Thermana Park Laško**** Superior, zgrajenega leta 2012 in prenovljenega v letu 2021.

Otroci bodo nastanjeni v vrhunsko opremljenih in izjemno prostornih sobah, hkrati pa bodo skupaj z vodstvom kampa, trenerji in vzgojitelji ločeni od ostalih gostov hotela. Imeli bodo svoje “krilo” hotela, lastno jedilnico, teraso, sobe za interesne dejavnosti, veliko dvorano za dogodke, posebna dvigala in ločeno stopnišče.

Thermana Laško je skupaj z Občino Laško postala partner košarkarskega kampa Goran Dragić, zato prav nič ne dvomimo o tem, da bodo otroci v tednu, preživetem v mestecu ob Savinji z »Gogijem« in njegovo ekipo, uživali tudi v prostem času.

 • GPS koordinate hotela Thermana Park Laško
  – 46,161655
  – 15,232087

DVORANA TRI LILIJE

Košarkarska svetinja Laškega

Dvorana Tri lilije je eden od simbolov mesta Laško, še posebej znana pa je med košarkarskimi navdušenci. Gre namreč za prvi športni objekt v Sloveniji s stropnim semaforjem in športno površino, zgrajeno v nadstropju.

Za košarkarski kamp Goran Dragić bo dvorana prirejena na način, da bo hkratno vadbo omogočala trem skupinam otrok, s kar 4500 kvadratnimi metri površin pa bo v letu 2021 prenovljena lepotica omogočala dovolj prostora in svobode za vseh 100 udeležencev celotedenskega košarkarskega doživetja.

Dvorana sicer sprejme do 2500 gledalcev, v času kampa pa jo bomo dodatno opremili na način, da se bodo prav vsi, ki bodo vanjo vstopili, počutili kot v Gogijevi košarkarski pravljici.

PROGRAM KAMPA

TEDEN, POLN NEPOZABNIH DOŽIVETIJ

Košarkarski kamp Goran Dragić bo vsem udeležencem poleg izjemne namestitve, košarkarskih treningov in zabave omogočil tudi zelo strnjen in temeljito pripravljen program

OTROCI BODO V SEDMIH DNEH DELEŽNI:
osem košarkarskih treningov,
dveh popoldansko-večernih terminov za medsebojne tekme,
sedmih fantastičnih, posebej zanje pripravljenih zabavnih ali izobraževalnih vsebin z različnimi gosti in rekviziti,
pravi “pool party”, vodno popoldne v bazenskem kompleksu Thermane Laško,
zaključne zabave z gostom presenečenja,
obiskov številnih športnih, košarkarskih ter drugih gostov.

VIDEO & FOTO

KAMP GORAN DRAGIĆ

Prav vsak dan kampa bomo za starše, skrbnike, sorodnike, prijatelje in morebitne simpatije pripravljali obširen nabor fotogalerij in video povzetkov, prek katerih boste lahko vsi zainteresirani »na daljavo« spremljali, kaj se bo dogajalo z »Gogijevo« košarkarsko druščino.

Po koncu kampa bomo pripravili tudi dodatno fotogalerijo o celotnem dogajanju in daljši video povzetek, v katerem bomo zbrali vrhunce z julijskega laškega super košarkarskega tedna.

Scroll to Top