GORAN DRAGIĆ

THE DRAGON

Goran Dragić (6. maj 1986) je eden najboljših slovenskih košarkarjev ter športnikov vseh časov. Ljubljančan, oče dveh otrok in izjemna osebnost, ki se vsak dan trudi razmišljati pozitivno. V zgodovino slovenskega športa se je organizator igre med drugim vpisal kot prvi Slovenec, ki je nastopil na All Star tekmi Lige NBA, ter kot kapetan slovenske reprezentance, ki je v Istanbulu leta 2017 z njim kot najboljšim igralcem osvojila naslov evropskih prvakov.

V Ligi NBA levoroki košarkar igre blesti vse od leta 2008, od takrat pa je oblekel dres Phoenix Suns, Houston Rockets, Miami Heats, Toronto Raptorsov, Brooklyn Nets, Chicago Bulls in Milwaukee Bucks. Za slednje je pogodbo podpisal marca 2023. Do sedaj največji uspeh je Gogi dosegel kot član zasedbe Miamija, s katerim se je leta 2020 prebil v veliki finale najmočnejšega košarkarskega klubskega tekmovanja na zemeljski obli.

The Dragon, kot priljubljenemu Gogiju radi pravijo v ZDA, že od 2014 pripravlja svoj košarkarski kamp, leta 2020 pa je ustanovil še dobrodelno Fundacijo Goran Dragić, katere namen je prenavljanje in vzpostavitev pametnih košarkarskih igrišč po vsej Sloveniji ter skrb za socialno ali gibalno ogrožene otroke ter parašportnike.

Izraz legenda se v slovenskem športu pogosto zlorablja. A Gogi je legenda. Legenda z nogami trdno na tleh in z glavo ter srcem na pravem mestu.

Scroll to Top