PRENOVA ZUNANJIH KOŠARKARSKIH IGRIŠČ

Projekt #PODAMDAIGRAM

Z akcijo obnove košarkarskih igrišč #PODAMDAIGRAM želimo skupaj s Fundacijo Goran Dragić, sponzorji, partnerji in prijatelji otroke in mladostnike zopet pripeljati nazaj na zunanje športne površine. S pametno aplikacijo bomo povezali tradicijo in sodobnost, vse z željo, da so mladi čim bolj telesno aktivni tudi v današnjih, digitalnih časih.

Akcija prenove zunanjih košarkarskih igrišč, imenovana #PODAMDAIGRAM, se je začela v letu 2019, ko je Gogi s pomočjo Mestne občine Ljubljana, sponzorji in partnerji prenovil igrišče v ljubljanskem Tivoliju.

V letu 2021 je v sodelovanju Fundacije Goran Dragić, njenih podpornikov ter Mestne občine Maribor potekala obnova košarkarskega igrišča Tabor v drugem največjem slovenskem mestu,

Obe igrišči na kultnih košarkarskih lokacijah pa sta le začetek projekta, ki se je leta 2022 nadaljevalo še z dvema legendarnima slovenskima košarkarskima središčema. Eno zunanje igrišče #PODAMDAIGRAM je bilo namreč postavljeno v Laškem, drugo pa v Novem mestu.

Letošnje – skupno že peto – igrišče bomo postavili v Prekmurju, in sicer na zunanjih površinah OŠ I Murska Sobota.

SEZNAM GOGIJEVIH KOŠARKARSKIH IGRIŠČ #PODAMDAIGRAM

 • LETO 2019
  Ljubljana (Tivoli)
 • LETO 2021
  Maribor (Tabor)
 • LETO 2022
  Laško (Marija Gradec)
  Novo mesto (Šolski center)
 • LETO 2023
  Murska Sobota (Osnovna šola I Murska Sobota)
 • PRIHODNJA LETA
  Glavni cilj je vsako leto prenoviti vsaj eno košarkarsko igrišče, primarno v regijah, v katerih Fundacija Goran Dragić še ni bila aktivna.

Pametno igrišče

Uporabniki igrišča lahko svojo izkušnjo obogatite z uporabo mobilne aplikacije.

Tako postanete uporabniki pametnega igrišča in lahko:

 • vidite ostale uporabnike igrišča in najdete tekmece ali soigralce,
 • dostopate do številnih vsebin za trening,
 • spoznate različne zabavne košarkarske igre, in izveste več o projektu #podamdaigram.

Prenovljena košarkarska igrišča
#podamdaigram

Goran košarkarska igrišča skupaj s partnerji in prijatelji spreminja v sodobna in varna igrišča, namenjena vsem ljubiteljem te prelepe igre. Igrišča so opremljena z Goranovo podobo in posebnimi info tablami s QR kodami, preko katerih lahko uporabniki Gogijevih igrišč s pomočjo posebne mobilne aplikacije #podamdaigram preko pametnega telefona ali tablice preverijo, kdo se je prijavil na »njihovem« igrišču, koliko so tisti, ki trenutno igrajo, stari, možno pa se je na daljavo s prijatelji in znanci celo vnaprej dogovoriti za skupni prihod na priljubljeno zbirališče lokalnih košarkarskih zanesenjakov. 

Novo mesto (Šolski center) - 2022

Prej

Potem

Laško (Marija Gradec) - 2022

Prej

Potem

Maribor (Tabor) - 2021

Prej

Potem

Ljubljana (Tivoli) - 2019

Prej

Potem

PRIJAVI SE NA KAMP

Prijava na košarkarski kamp Goran Dragić bo mogoča od četrtka, 6. maja.

V Laškem bo Gogi z ekipo gostil 100 otrok, vsak udeleženec pa bo poleg ekskluzivnega bivanja v hotelu Thermana Park Laško Superior**** prejel še opremo blagovne znamke Adidas, polni penzion, dovolj pijače, stalno prisotnost 14 strokovno usposobljenih trenerjev in 8 vzgojiteljev ter številna presenečenja.

Prijavnico morajo nujno izpolniti otrokovi starši, skrbniki oziroma zakoniti zastopniki, ki vam bomo v času kampa omogočili spremljanje dogajanja prek socialnih omrežij in spletne strani s serijo bogatih fotogalerij in videopovzetkov.
Scroll to Top