FUNDACIJA GORAN DRAGIĆ

goran-dragic-foundation-logo

Fundacija Goran Dragić je bila leta 2020 ustanovljena z namenom organizacije vseh neprofitnih projektov, ki potekajo ali še bodo potekali pod Gogijevim okriljem.

V fundaciji se bomo trudili vsako leto obnoviti eno zunanje košarkarsko igrišče ter ga opremiti s podobo in slogom Gorana Dragića, hkrati pa ga s pomočjo posebne aplikacije približati mladim rodovom košarkarjem in košarkaric na njim priljubljene načine. 

Poleg prenove igrišč smo v fundaciji osredotočeni še na to, da vsako leto v košarkarskem kampu v sodelovanju s partnerji in Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje sprejmemo nekaj otrok iz socialno ogroženih okolij, hkrati pa skupaj s sponzorji in partnerji na različne načine sproti skušamo pomagati čim več skupinam in posameznikom, ki se znajdejo v težkih življenjskih okoliščinah.

»Prepričan sem, da sem do ravni, na kateri sem danes, prišel predvsem zaradi družine, prijateljev in športa. In prav zaradi športa in uspehov, ki so posledica trdega dela, imam možnost vplivati na otroke in mladino. To si želim izkoristiti zato, da omogočim varne lokacije za ukvarjanje s športom, druženje in izobraževanje. Vsi otroci si zaslužijo enake možnosti za uresničitev sanj, ne glede na socialni položaj njihove družine ali morebitne telesne okvare in gibalne omejenosti. Zato verjamem, da bomo preko Fundacije Goran Dragić izpeljali veliko dobrodelnih projektov in tako dolgoročno prispevali k boljšemu jutri in vračali skupnosti, v kateri živimo oziroma delujemo.”

PRENOVA ZUNANJIH
KOŠARKARSKIH IGRIŠČ

projekt #PODAMDAIGRAM

»Z akcijo obnove košarkarskih igrišč #PODAMDAIGRAM želim skupaj s Fundacijo Goran Dragić, sponzorji, partnerji in prijatelji otroke in mladostnike zopet pripeljati nazaj na zunanje športne površine. S pametno aplikacijo bomo povezali tradicijo in sodobnost, vse z željo, da so mladi čim bolj telesno aktivni tudi v današnjih, digitalnih časih.«

Akcija prenove zunanjih košarkarskih igrišč, imenovana #PODAMDAIGRAM, se je začela v letu 2019, ko je Gogi s pomočjo Mestne občine Ljubljana, sponzorji in partnerji prenovil igrišče v ljubljanskem Tivoliju. Letos se v sodelovanju Fundacije Goran Dragić, njenih podpornikov ter Mestne občine Maribor že začela obnova košarkarskega igrišča Tabor v drugem največjem slovenskem mestu, v letu 2022 pa Gogijeva ekipa skupaj z Občino Laško načrtuje obnovo košarkarskega igrišča v okolju, v katerem Dragić odslej gosti svoj košarkarski kamp.

Dragić košarkarska igrišča s partnerji in prijatelji obnavlja na izjemno sodoben, trajnosten način. Njegova ekipa jih namreč opremi z njegovo podobo, hkrati pa bo v letu 2021 zaživela tudi posebna mobilna aplikacija, prek katere bodo uporabniki Gogijevih igrišč lahko digitalno preverili, kdo se je prijavil na »njihovem« igrišču, koliko so stari, možno pa se bo na daljavo s prijatelji in znanci celo vnaprej dogovarjati za skupni prihod na priljubljeno zbirališče lokalnih košarkarskih zanesenjakov.  

KOŠARKARSKI KAMP

GORAN DRAGIĆ

Gogi že vrsto let organizira svoj košarkarski kamp. Preko igre in različnih aktivnosti si namreč želi na otroke in mladino prenesti košarkarsko znanje in izkušnje ter z njimi deliti ljubezen do igre. 

Preko druženja jih ozavešča o pomembnosti zdravega načina življenja, prijateljstva ter zanj pomembnih življenjskih vrednot, ki so v njegovi karieri postale njegov zaščitni znak: nesebičnost, poštenost, predanost, čistost, dobrodelnost.

Kamp je od leta 2019 gostila Rogla, leta 2020 je bila zaradi epidemioloških razmer na sporedu le spletna različica, od leta 2021 pa bo Gogi nadobudne košarkarje in košarkarice gostil v Laškem

PRIJAVI SE NA KAMP

Prijava na košarkarski kamp Goran Dragić bo mogoča od četrtka, 6. maja.

V Laškem bo Gogi z ekipo gostil 100 otrok, vsak udeleženec pa bo poleg ekskluzivnega bivanja v hotelu Thermana Park Laško Superior**** prejel še opremo blagovne znamke Adidas, polni penzion, dovolj pijače, stalno prisotnost 14 strokovno usposobljenih trenerjev in 8 vzgojiteljev ter številna presenečenja.

Prijavnico morajo nujno izpolniti otrokovi starši, skrbniki oziroma zakoniti zastopniki, ki vam bomo v času kampa omogočili spremljanje dogajanja prek socialnih omrežij in spletne strani s serijo bogatih fotogalerij in videopovzetkov.
Scroll to Top